18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАЛейкърс усмириха Клипърс след трилър с продължение в дербито на Ел Ей...

Лейкърс усмириха Клипърс след трилър с продължение в дербито на Ел Ей (видео)

"Езерняците" прекратиха серия от 11 поредни загуби в този дуел

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс триумфираха в първото за сезона дерби на Ел Ей в НБА. Пред своите фенове „езерняците“ надвиха Клипърс със 130:125 в трилър с продължение, с което достигнаха до трети успех в най-силното първенство в света през 2023/2024. По този начин Лейкърс стопираха серия от 11 поредни поражения в този дуел.

И ОЩЕ: За последно Лейкърс спечелиха срещу този съперник през юли 2020 г. в балона, във Флорида. 17-кратният шампион в лигата не бе побеждавал „ножиците“ като домакин в общата им зала от Коледа през 2016 г.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс навъртя на сметката на Лейкърс 35 точки, гарнирани с 12 борби и 7 асистенции, превръщайки се в първия играч в НБА с поне 35 точки в мач от 21-вия си сезон. По 27 добавиха Антъни Дейвис и Ди`Анджело Ръсел, като първият овладя и 10 борби. Остин Рийвс финишира с 15 точки, 7 борби и 7 асистенции.

Кауай Ленърд бе над всички за Клипърс с 38 точки, 6 борби и 5 асистенции. Пол Джордж го последва с 35 и 6 борби. Ръсел Уестбрук регистрира 24 точки, 11 борби и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Лейкърс, които използваха само осем баскетболисти в срещата, заличиха пасив от 19 точки, но след това позволиха на отбора на Тайрон Лу да стопи преднината им от 8 в последните 90 секунди на редовното време. Ръсел Уестбрук и Пол Джордж оставиха Клипърс в двубоя след 117:117. В продължението „езерняците“ излязоха напред с 5 точки след успешни акции на Остин Рийвс и Леброн Джеймс. Кауай Ленърд намали за 125:126, но два успешни наказателни удара на Рийвс и забивка на Крисчън Ууд сложиха точка на спора след 130:126.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 ноември Лейкърс ще гостуват на Орландо, докато два дни по-късно Клипърс ще имат визита на Ню Йорк.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани