9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориОт ФИБА за женския национален отбор: Макар че не спечели, България заслужава...

От ФИБА за женския национален отбор: Макар че не спечели, България заслужава известно признание

От официалния сайт на евроквалификациите поставиха оценка "5-" на тима ни

Женският ни национален отбор получи оценка „5-“ по шестобалната система за представянето си в първия игрови прозорец на квалификациите за Евробаскет 2025. От ФИБА спазиха традицията и този път оцениха представянето на всички тимове на официалния си сайт.

Макар че не спечели, България заслужава известно признание за някои от изявите си по време на двата мача от евроквалификациите. Жокерът им бе Борислава Христова, която беше превъзходна както обикновено. Макар и да изглежда малко вероятно да се класират от тази позиция, българките имат достатъчно основания за положителни нагласи и да продължат напред„, се казва в анализа.

Отборът на Таня Гатева допусна две поражения в срещите си в първия игрови прозорец на квалификациите за следващия шампионат на Стария континент – съответно с 65:75 от Финландия в Самоков и с 63:78 от Словения в Любляна.

Следващият двубой на националките от квалификациите за Евробаскет 2025 ще бъде на 7 ноември догодина срещу Унгария като гости.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани