17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков: Показахме, че можем да се борим с момчета, които играят...

Александър Везенков: Показахме, че можем да се борим с момчета, които играят в силни първенства

Баскетболът трябва да се върне в София, смята националът

Не трябваше да се стига до тази ситуация накрая. Допуснахме лесни точки на контраатака, сигурно и се поуморихме, накрая и ние имахме атака за победата, но не успяхме. Все пак показахме, че можем да се борим с момчета, които играят в Евролигата, в силни първенства, с треньор от Евролигата, с много опит. Може би и ни бяха подценили малко. Смятам, че хората в залата са доволни. Мисля, че от Българска федерация по баскетбол трябва да помислят, че този отбор заслужава да играе в по-голяма зала. В Самоков хората се опитват да правят всичко за нас. Баскетболът трябва да се върне в София, в столицата на България. Не искам да ме разберете погрешно. Нищо против хората от Самоков нямам. Ходих на волейбол, който е по-популярен от баскетбола, но малко по малко можем да направим такъв и нашия спорт. С такива мачове, „Арена Армеец“ би била подходяща, виждате какви отбори идват за волейбол, защо не и за баскетбол“, коментира пред Нова спорт Александър Везенков след световната квалификация срещу Литва, завръщайки се в националния ни тим след близо 4-годишна пауза.

Храбра България измъчи Литва и остана на крачка от още една победа в световните квалификации (видео)

Трябва да починем сега, да се съберем. Направихме много грешки в последните 5 минути и да видим какво можем да променим. Дори и да не се класираме за следващата фаза, трябва да започнем един нов цикъл. Не е фатално сега да не го направим, но трябва да дадем всичко от себе си да стигнем до следващото европейско първенство. Защото след това ще стане много голяма разликата от годините. Сега трябва да изиграем последния мач и ще видим какво ще стане. После имаме един форум, който всички трябва да го изживеем, защото може би ще бъде последен за някои играчи. Трябва да се наслаждаваме на всеки момент. Опитахме се, не успяхме да победим днес. Все пак играхме срещу много опитни играчи“, добави крилото, който фиксира дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби при загубата от финалиста от Евробаскет 2015 със 70:72.

„Когато победихме Франция, според мен, бяхме с малко по-опитни играчи. В момента виждаме млади момчета с физика, които ако продължават да работят… Трябва да идат някъде да играят. Не сме свикнали в България да решаваме ситуации на такава скорост. Трябва да се подготвят, да трупат опит и да се развиват. Имаме момчета, които са по-атлетични от тези в другите отбори. Трябва да се възползваме. Видяхме днес. Ако се работи в правилната посока, бъдещето е пред нас„, каза още Александър Везенков.

Боли ме задното бедро, няма да лъжа. Получих болки в края на третата част. Не съм се учил да се пестя. Когато съм на терена, давам всичко от себе си. Надявам се да съм на линия за Босна. Каквото и да е, няма да се откажа. Когато мога, винаги ще съм на линия“, завърши националът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани