10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНБААлександър Везенков и Сакраменто изпуснаха Голдън Стейт след драматичен край (видео)

Александър Везенков и Сакраменто изпуснаха Голдън Стейт след драматичен край (видео)

Крилото овладя 5 борби срещу Уориърс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто допуснаха първа загуба като гости в НБА през 2023/2024. Българинът и отборът му не успяха срещу Голдън Стейт след 101:102 при визитата си в „Чейс сентър“.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Сакраменто, като се задържа в игра 17 минути. В тях Спортист №1 на България за 2022 г. регистрира 2 точки и 5 борби, като бе 1/3 при стрелбата си от средно разстояние.

От неговите колеги Домантас Сабонис бе близо до трипъл-дабъл – 23 точки, 11 борби и 8 асистенции. Малик Монк се отчете с 16. Харисън Барнс завърши с 14 точки.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт, който спечели за четвърти път в НБА този сезон, реализирайки 21 точки плюс 5 борби. Дарио Шарич вкара 15 в добавка към 6 борби. Клей Томпсън и Андрю Уигинс допринесоха с по 14 точки.

И ОЩЕ: Стеф Къри влезе в историята с още едно постижение. Гардът се превърна в първия играч в НБА с поне една тройка в 250 поредни мача от редовния сезон.

КЛЮЧЪТ: Въпреки че играха без един от лидерите си Ди`Арън Фокс, който е контузен, Кингс на Александър Везенков започнаха последната четвърт с преднина от 5 точки при 79:74. Уориърс обаче стигнаха до обрат чрез Джонатан Къминга, Крис Пол и Дарио Шарич за 81:79. Надлъгването продължи преди Малик Монк да вкара за 97:94 в полза на Кингс, но Клей Томпсън, Гари Пейтън и Стеф Къри не сбъркаха за 100:99. 15.1 секунди преди сирената Домантас Сабонис върна лидерството на „кралете“ за 101:100. Кош на Клей Томпсън след асистенция на Дреймънд Грийн, дошъл 1 секунда преди края, обаче прати радостта от успеха в лагера на Уориърс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 ноември от 2.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще излязат срещу Хюстън. Следващият мач на Голдън Стейт в НБА пък ще бъде на ден по-рано (4 ноември) от 2.00 ч. срещу Оклахома.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – САКРАМЕНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани