18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориИван Алипиев: Чувствам се все по-уверен в националния отбор

Иван Алипиев: Чувствам се все по-уверен в националния отбор

Трябва да излезем и да победим Австрия, допълни националът

Тази победа е най-добрият подарък за рождения ми ден, който бе съвсем скоро. Не мога да се оплача, живи сме, здрави сме, победихме и гледаме напред към следващата цел, която е Австрия. Поражението от Норвегия в първия мач бе една от причините за агресивната ни игра в този. Мисля, че каквото направихме в Норвегия, нямахме право да го повторим сега в Ботевград. Видимо излязохме много по-надъхани и победихме напълно заслужено„, бе мнението на национала Иван Алипиев след успеха над Норвегия с 91:69 в мач от третия етап на предквалификациите за Евробаскет 2025.

Очаквам различно лице от следващия съперник. Австрийците не дойдоха тук, показвайки най-доброто, на което са способни и мисля, че ще се получи един доста труден двубой на тяхна територия. Ще има доста хора в залата, гледахме мача с Норвегия, имало е доста хора и мисля, че ще се получи една много добра атмосфера. Надявам се да излезем като победители от двубоя“, допълни крилото, който наниза 18 точки в срещата.

Коди Милър-Макинтайър има много голям запас в играта си и всички го знаем. Той е способен на изключително много неща на терена, но видимо неговата роля е различна от това, което се очакваше от Дий Бост преди. Мисля, че той си върши работата много прилично. Да, със сигурност не вкара 20, както първия мач в Норвегия, но за разлика от това игра на много добро ниво“, смята Иван Алипиев.

Разбира се, чувствам се все по-уверен в националния отбор и съм благодарен на треньорския щаб, че ми се дава самочувствие да продължавам напред, да работя и да бъда един от лидерите на отбора. Имаме и много добри ветерани като Павлин Иванов. Радвам се, че всички ми помагат и че така се получи. Няма какво да ни притеснява разликата, с която Австрия победи Норвегия наскоро. Ние сме фаворити и в мача докрая, но не може да излезем с подценяване и трябва да излезем и да победим австрийците“, завърши баскетболистът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани