11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориКонстантин Костадинов: Липсваше концентрация

Константин Костадинов: Липсваше концентрация

Трябва да играем по-отборно и да правим повече пасове, бе мнението на крилото

„Прибързахме със стрелбите. Пресата на португалците във втората част беше страшно здрава. Не можахме да изнесем топката, да влезем в атаката и след това избързвахме със стрелбите. Липсваше концентрация, влязохме много слабо и меко във второто полувреме. Трябва да помислим сега в хотела и по пътя, за да не се случват тези грешки в следващия мач„, сподели националът на България Константин Костадинов след поражението от Португалия със 78:88 в Коимбра.

България с първа грешна стъпка в предквалификациите за европейското (видео)

„Вкарахме малко повече тройки от предишните мачове, но това не е от най-важните неща. Трябва и транзиция в защита. Те имаха 5-6 контраатаки, в които бяха сами под коша или двама на един. Тройките не са чак такъв фактор, трябва да играем по-отборно и да правим повече пасове“, каза още крилото, който 8 точки и 5 борби в третия мач на представителния ни тим в предквалификациите за Евробаскет 2025.

Всичко е ментално. Ако отидем подготвени в Кипър, независимо колко сме изморени, ако влезем в мача с добра нагласа и не правим тези грешки от второто полувреме, имаме шанс да ги победим„, завърши националът.

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани