10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориБългария с първа грешна стъпка в предквалификациите за европейското (видео)

България с първа грешна стъпка в предквалификациите за европейското (видео)

Националите загубиха от Португалия в Коимбра

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна първа загуба в предквалификациите за Евробаскет 2025. В зала „Марио Мешия“, в Коимбра, отборът на Росен Барчовски претърпя поражение от Португалия със 78:88 като гост в мач от група F на пресявките. Нашите имат в актива си и 2 победи, докато последният им съперник е лидер с баланс от 3-0.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов бе най-резултатен за България със 17 точки. Дейвид Кравиш остана с 14.

Диого Брито бе най-резултатен за Португалия с 19 точки. Рафаел Лишбоа и Траванте Уилямс вкараха по 18, като вторият грабна и 5 борби. Мигел Кейруш се прибра в съблекалнята с 11 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Националите започнаха под пара и поведоха с 14:7, водени от Алекс Симеонов, Чавдар Костов и Деян Карамфилов. Домакините не се забавиха и отвърнаха чрез Рафаел Лишбоа и Траванте Уилямс, за да излязат напред с 21:20 след 10 минути. През втория период надлъгването продължи преди Павлин Иванов, Андрей Иванов и Чавдар Костов да върнат лидерството на България за 34:31. Диого Брито и Франсиско Амаранте доближаха португалците на 1 точка, но нашите реагираха и с помощта на Евгени Хаджирусев, Чавдар Костов, Константин Костадинов и Дейвид Кравиш фиксираха 52:44 в своя полза.

След паузата „мореплавателите“ не се отказаха и стигнаха до равенство за 56:56 чрез Даниел Релвао, Траванте Уилямс и Диого Брито след серия от 7-0. Сушата за България прекъсна Алекс Симеонов с кош и успешен наказателен удар за 59:56. Диого Брито, Мигел Кейруш и Диего Вентура отново намериха верните решения в атака за 66:59 в полза на Португалия. Ситуацията за „лъвовете“ се усложни след две поредни технически нарушения, а това донесе пореден успешен наказателен удар за отбора на Марио Гомес. Все пак „трикольорите“ отговориха с 5 безответни точки, дело на Евгени Хаджирусев и Константин Костадинов, за 64:67.

В последната четвърт представителният ни тим стигна до още едно равенство за 71:71 след далечен снаряд на Дейвид Кравиш след серия от 7-0, но Траванте Уилямс, Мигел Кейруш, Владислав Войцо и Рафаел Лишбоа отново дадоха предимство на своя тим за 86:73, което се оказа достатъчно за крайното 88:78.

В ДОБАВКА: Проблеми с контузии в хода на срещата имаха Алекс Симеонов и Евгени Хаджирусев. 

И ОЩЕ: В другия мач от този поток Румъния победи Кипър с 69:65 като гост. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 ноември (неделя) от 16.00 ч. в Никозия България ще гостува на Кипър. В същия ден Португалия ще приеме Румъния. 

СТАТИСТИКА ОТ ПОРТУГАЛИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани