16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид си отмъсти на Анадолу Ефес (видео)

Реал Мадрид си отмъсти на Анадолу Ефес (видео)

Испанският гранд се изкачи до шесто място в класирането на Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид си върна за загубения финал в Евролигата през миналия сезон. Пред своята публика отборът на Чус Матео повали шампиона в надпреварата от 2021/2022 Анадолу Ефес след 94:85 в дербито на 7 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският гранд вече е с баланс от 4-3, с което се изкачи до 6-то място в класирането, докато тимът от южната ни съседка е с 2 успеха и 5 поражения и е 15-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Габриел Дек и Венсан Поарие бяха най-добри за Реал Мадрид с по 13 точки и 5 борби. Адам Ханга и Гершон Ябуселе добавиха по 11, като първият направи и 6 асистенции, но вторият не доигра срещата, заради контузия. Серхио Люл се отчете с 10 точки и 5 асистенции.

Уил Клайбърн бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 25 точки и 9 борби. Анте Зизич вкара 17 плюс 7 борби. Василие Мицич остана с 15 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините направиха почти двойно повече асистенции – 25 срещу 13 завършващи подавания за съперника. Освен това, мадридчани финишираха с повече чадъри – 5 срещу 1 за Ефес.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Реал Мадрид ще приеме АЛБА Берлин, а същия ден Анадолу Ефес ще бъде домакин на Барселона. 

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани