10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес постави рекорд, разгроми Макаби Тел Авив с 22 тройки (видео)

Анадолу Ефес постави рекорд, разгроми Макаби Тел Авив с 22 тройки (видео)

Турският гранд мина кота 100 в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес показа мощта си в Евролигата, достигайки до категоричен успех. Носителят на Купата на Турция изнесе лекция на Макаби Тел Авив със 109:77 у дома в среща от 27 кръг в турнира на богатите. Ефес има в актива си 13 победи и 12 загуби, което го постави на седмо място в класирането, докато шампионът на Израел е 12-ти с баланс от 11-13.

И ОЩЕ: Първенецът в Евролигата Анадолу Ефес постави нов рекорд по отбелязани тройки в един мач за всички времена. Отборът на Ергин Атаман навъртя 22 тoчни стрелби зад дъгата от 34 опита срещу 6 от 22 за израелския гранд. Освен това, домакините направиха повече асистенции – 28 срещу 17 завършващи подавания за съперника.

НАЙ-ДОБРИ: Василие Мицич бе много полезен за Анадолу Ефес и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 10 асистенции. Адриен Морман добави 17 и 5 борби. Шейн Ларкин се отчете с 16 точки и 6 асистенции.

Скоти Уилбекин и Анте Зизич бяха най-добри за Макаби Тел Авив с по 17 точки, като вторият грабна и 8 борби. Джон ДиБартоломео остана с 10.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Анадолу Ефес ще спори с Фенербахче, а два дни по-рано Макаби Тел Авив ще играе с Баскония. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани