14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаКАУНАС 2023: Aлександър Везенков: Чувствам се добре и щастлив, но не сме...

КАУНАС 2023: Aлександър Везенков: Чувствам се добре и щастлив, но не сме свършили още нищо

Правя това, което мога, мисля, че всички дадоха 1000% през второто полувреме, каза още един от крилото на Олимпиакос

Знаехме, че за да спечелим срещу Монако, трябва да дадем всичко от себе си. Не го направихме през първото полувреме, играхме слабо и нервно, изпуснахме много наказателни удари и много творени стрелби. Доказахме, че сме отбора, който завърши на първо място в редовния сезон. Всички ни хвалеха какво можехме, нямаше как да изпуснем всичко, което направихме в последните 9 месеца. Изиграхме най-силната си защита, която сме играли, през третата част. Чувствам се добре и щастлив, но не сме свършили още нищо. Има още един мач„, сподели Александър Везенков, който ще играе на финал в Евролигата за първи път в кариерата си, след като неговият Олимпиакос обърна Монако след 76:62 на полуфиналите в Каунас.

„Не мисля, че бяхме притеснени през първото полувреме, защото за Монако това бе първо участие на Финалната четворка. Просто не бяхме концентрирани на 100%. Изпуснахме лесни кошове, с което дадохме аванс на Монако. През третата част наваксахме изоставането ни със защитата“, каза още МVP и Реализатор №1 в турнира на богатите през 2022/2023, който приключи срещата с 19 точки и 6 борби.

„Айзея Кенън и Томас Уолкъп дадоха много енергия през третата част, а аз, Костас Папаниколау и Мустафа Фал трябваше да им помагаме, защото играхме на две линии. Трябваше да сме малко като балансьори, но тези две момчета дадоха тон и натискаха топката по изумителен начин. През второто полувреме играхме по-хладнокръвно и умно, за да се върнем. Джон Браун е много добър защитник и това е деликатното, защото, когато имаш указания от треньора да помагаш на всички, това го прави труден за опазване. Другото е, че е и много атлетичен. Успяхме да ограничим борбата в нападение на Монако, добави още Спортист №1 на България за 2022 г.

Правя това, което мога. Мисля, че всички дадоха 1000% през второто полувреме. Радвам съм, че сме на финал. Няма по-удобен от Реал Мадрид или Барселона на финала. Барселона играе изключително в последните два месеца, но Реал идва след обрат срещу Партизан. Барселона има леко предимство. Никола Миротич е най-класният състезател в Евролигата. Имат предимство, заради липсата на Гершон Ябуселе и Реал Мадрид“, завърши Александър Везенков.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани