10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: В по-добра физическа форма сме и затова спечелихме

Петър Златанович: В по-добра физическа форма сме и затова спечелихме

Нормално е да очакваме всеки да допринася, доволен съм от всеки, каза още треньорът на Балкан

Още от първия мач казах, че колкото е по-дълга серията, толкова ще сме по-добри. Не говоря от гледна точка на тактиката, а за физическото състояние. Не мога да кажа, че спечелихме този мач с голяма увереност. Казах на моите играчи, че са опрени до стената и че трябва да реагират. Може би заради това имаше равенство през първото полувреме, но пак повтарям, че сме по-добра физическа форма и затова спечелихме. Играем и по-добра защита“, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след класирането на отбора си на финал в НБЛ след 3-1 победи в серията срещу ЦСКА. 

„Мануел Суарес е много важен. Още по-важен е, когато срещу него се играе защита със смени. Тогава остава почти сам и оттам идват неговите точки, но така са преценили от ЦСКА. Не искам да казвам, че той не е играч, който не може да вкарва и по други начини. Реализира 31 точки и изигра перфектен мач“, допълни наставникът на ботевградчани, чийто тим спечели четвъртия двубой с 92:83 като гост. 

Всеки треньор иска да има по-голяма ротация. Хубаво е да имаш състав, с който можеш да тренираш пет на пет. Нормално е да очакваме всеки да допринася, доволен съм от всеки, който влезе от пейката. Тук включвам Константин Тошков и Илиян Пищиков. Много е важно, че си спестихме пети мач в тази серия, особено за играчите, които получават по-солидно игрово време. Искам пета среща в другата серия само заради това ние да почиваме по-дълго, а Рилски и Черноморец да играят повече„, завърши Петър Златанович. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани