11.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Първите 10 минути бяха ключови

Йордан Янков: Първите 10 минути бяха ключови

Очаквам атрактивна и бърза игра, както и да радваме хората в Пловдив, каза още наставникът на Академик

„Това, че сме изиграли 9 контроли, не означава, че сме подготвени за началото на сезона. Когато имаш толкова много проверки, нямаш време за подготовка и обратното. Ние тази година наблегнахме на контролите, защото имаме много нови и млади играчи. Очаквах с всички тези контроли да се нагласим за игровия ритъм. За съжаление, в този мач не си пролича, но смятам, че идва в подходящ момент – първи мач за сезона с такава разлика. Може да се използва като един шамар. Надявам се да се вземем поуките, да работим върху нещата, които се изискват, защото направихме и доста грешки. Мисля, че първите 10 минути бяха ключови за развоя на мача„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата в Плевен от Спартак със 71:97 в среща от 1 кръг в НБЛ през 2023/2024.

“Разбира се, че съм доволен от това, че показахме зъби във втората част. Тогава предизвикахме 10 грешки. Това е похвално за момчетата, но пък е недостатъчно за двубоя. Спартак е претендент за титлата, събра доста опитни играчи, добри чужденци. Нормално е да изпитваме доста големи трудности, но има и други фактори, които не искам да споделям, за да не излиза като оправдание. Крайният резултат не ме притеснява, а по-скоро това начало, което смятам, че можем да преодолеем с правилната нагласа“, заяви треньорът на пловдивчани.

Както и през миналите сезони, очаквам атрактивна и бърза игра, както и да радваме хората в Пловдив. Мисля, че сме събрали доста приятна група от момчета, които имат много добра химия, което винаги е за един отбор, но ще ни трябва време. Както знаете, моите отбори винаги изглеждат по различен начин в края на сезона. Смятам, че и през този сезон ще изпитваме трудности в първенството, но все пак се надявам да влезем в Топ 6 след второто завъртане“, допълни той.

Със сигурност на младите играчи им е трудно да се сработят с чужденците, но пък така израстват. Йоанис Кикрилис направи добър мач, показва по-добро лице. Кръстомир Михов и Томислав Минков имат потенциал, който да развиват, но им трябва време. На този етап това е нашият тим, без нови попълнения. Надявам се никой от играчите да не напуска“, пожела си треньорът на Академик.

Не съм гледал мача на ЦСКА срещу Ямбол в детайли. Тепърва ще го направя и ще подготвя план за домакинството ни. Надявам се в нашата зала да изглеждаме по различен начин“, сподели Йордан Янков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани