9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: Излязохме да си свършим работата

Николай Стоянов: Излязохме да си свършим работата

Агресията, която показахме в началото, беше разковничето за победата, сподели баскетболистът на Спартак

“Излязохме да си свършим работата. Със задачите, които ни бяха поставени, мисля, че успяхме да го направим, мога да кажа и на 100%. Агресията, която показахме в началото, беше разковничето за победата. Всеки демонстрира силните си страни на игрището, което е хубаво, че се случи още в първия двубой. Надявам се да поддържаме темпо колкото се може повече време“, сподели един от реализаторите за Спартак Николай Стоянов при успеха над Академик с 97:71 в мач от 1 кръг в НБЛ през 2023/2024. 

“С всеки изминал ден нещата в тренировките се получават все по-добре. Всеки започва да навлиза във все по-добра форма и това, което правим в залата на тренировка, успяхме да го пренесем и по време на срещата днес. Както казах, надявам се да успеем да задържим това ниво“, допълни крилото, който се отчете с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции в днешната среща. 

Новите момчета са от три дни тук, имат три тренировки с нас. Те влязоха много мотивирани, раздадоха се. Видя се веднага как се промени тренировъчния процес и това веднага даде резултат, за което много се радвам. Надявам се да продължи така“, каза още той.

На базата на това, което видях като резултати и статистика от подготвителния период на Академик, очаквах може би повече. Но това, което ние показахме като агресия в защита в началото, мисля, че ги пречупи и затова не успяха да покажат пълния си потенциал„, допълни Николай Стоянов.

Играта, която се целим да практикуваме, стилът, който изповядва нашият треньор е такъв, че във всеки един момент, когато прочетеш правилно ситуацията, може да се отвори възможност за асистенция. Просто трябва да вземеш правилното решение. Ако не го правиш, знаете накъде отиват след това нещата. Днес се получиха нещата в правилния момент и затова е такава и статистиката най-вероятно„, бе мнението на 196-сантиметровия баскетболист.

„Бристол Флайърс вече имат 5 или 6 официални мача. Те са един изключително атлетичен отбор, имат добра транзиция в нападение и в защита. Смятам, че в сряда ще опитат да го покажат, все пак това е мач от евротурнир. Надявам се ние да успеем да ги спрем. Пожелавам си залата да е пълна и да радваме хората„, завърши Николай Стоянов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани