11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСпартак с летящ старт на сезона в НБЛ (видео)

Спартак с летящ старт на сезона в НБЛ (видео)

Отборът на Любо Минчев победи Академик

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак започна с успех новия сезон в НБЛ. Пред своята публика отборът на Любо Минчев се наложи над Академик с 97:71 в мач от 1 кръг в родния елит през 2023/2024.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Тошков отбеляза 17 точки за победителите. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Брайънт Томас. Николай Стоянов приключи с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции. Станимир Маринов регистрира 14.

Джъстин Маккол бе най-добър за Академик с 18 точки и 8 борби. Джерълд Лидел вкара 13 плюс 7 борби. Томислав Минков остана с 11 точки.

РАЗВИТИЕ: Плевенчани бяха по-съсредоточени в началото и направиха серия от 19-4, дело на Станимир Маринов, Константин Тошков, Николай Стоянов и Андрю Гордън, за да поставят на таблото 29:12 в края на първата част. През втория период преднината на домакините премина 25 точки след силно включване от пейката на Брайънт Томас, както и заради добрата игра на Константин Тошков. Гостите все пак отвърнаха чрез Джъстин Маккол и Джейлън Минет, за да намалят до 32:50 на голямата почивка.

След паузата Академик се доближи на 13 точки за 44:57 след успешни акции на Джейлън Минет, Томислав Минков и Тайлър Криймър. От другата страна Ивко Ивков, Родни Първис и Николай Стоянов не сбъркаха за 69:50 след 30 минути игра. В последната четвърт Спартак не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 октомври Спартак ще приеме Миньор 2015 от 18.00 ч., докато ден по-рано Академик Пловдив ще бъде домакин на ЦСКА от 18.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – АКАДЕМИК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани