11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориБългария даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025...

България даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025 г. (видео)

Официален дебют за Алипиев и Кравиш, Везенков близо до дабъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България започна с победа участието си в предварителните квалификации за Евробаскет 2025. В „Арена Самоков“ момчетата на Росен Барчовски надиграха Кипър с 88:55 в първия си мач от група F на пресявките.

ДЕБЮТ: Дебют в официален двубой за представителния ни тим направиха Иван Алипиев и Дейвид Кравиш. Първият остави срещу името си 3 точки, 2 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 21 минути, докато центърът има 11 точки, 4 борби и 1 асистенция за 14 минути.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков бе над всички за България с 24 точки плюс 8 борби за 23 минути. Станимир Маринов и Чавдар Костов добавиха по 9 точки.

Филипос Тикас бе най-резултатен за Кипър с 20 точки. Никос Стилияну остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Гостите първи излязоха напред с 8:4, но националите направиха серия от 10-2, дело на Иван Алипиев, Александър Везенков, Деян Карамфилов и Дейвид Кравиш, което стигна за 19:15 в тяхна полза в края на първата част. През втория период съперникът се огъна, а нашите навъртяха преднина от 18 точки след успешни акции на Чавдар Костов, Васил Бачев, Александър Везенков и Емил Стоилов за 40:22. Никос Стилияну и Филипос Тикас спряха сушата на Кипър за 30:44 1.46 мин. преди края. 4 поредни точки на Александър Везенков фиксираха 48:30 за „лъвовете“ на голямата почивка.

След паузата България започна с 6 поредни точки на Чавдар Костов и Павлин Иванов за 54:32. Кипър все пак сведе пасива си до 16 точки чрез Филипос Тикас и Зайд Муса за 41:57. Чавдар Костов и Александър Везенков отново намериха верния път към коша за 64:41 след 30 минути. През последната четвърт българите не спряха дотук и чрез Васил Бачев, Станимир Маринов, Алекс Симеонов и Александър Янев направиха аванса си 33 точки, което се оказа достатъчно за крайното 88:55.

И ОЩЕ: В другия мач от групата Португалия победи Румъния със 75:59. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 август (неделя) от 19.00 ч. България ще излезе срещу Румъния отново в „Арена Самоков“. Това ще бъде генерална репетиция за „лъвовете“ преди европейското първенство, което ще стартира на 1 септември в Грузия, Италия, Германия и Чехия.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – КИПЪР

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани