5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаИ Рилски спортист в Топ 16 на ФИБА Къп (видео)

И Рилски спортист в Топ 16 на ФИБА Къп (видео)

Самоковци биха Киев и за първи път в историята си ще участват в плейофите на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа първа победа във ФИБА Къп. В своята “Арена Самоков” селекцията на Людмил Хаджисотиров надви украинския Киев със 74:69 в двубой от група D на турнира.

И ОЩЕ: Въпреки двете загуби в предишните двубои, българският тим все пак намери място в следващата фаза за първи път в историята си, като един от четирите най-добри трети отбора, а там ще бъде и последният му съперник. Победител в този поток е Прометей с 3 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов, Николас Карвачо и Брендън Браун отбелязаха по 15 точки за Рилски спортист, като първите двама овладяха и по 6 борби.

Богдан Близнюк бе най-добър за Киев с 15 точки. Владислав Коренюк оформи дабъл-дабъл – 13 и 10 борби. Олександър Мишула остана с 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Рилецо допусна пасив от 17 точки през първото полувреме, който обаче успя да заличи. Това се случи през третия период, в който самоковци направиха обрат и чрез Николас Карвачо, Тихомир Желев, Павлин Иванов и Брендън Браун излязоха напред с 57:56. През последните 10 минути Деян Карамфилов и Николас Карвачо бяха точни за 66:65. Но Киев отговори чрез Владислав Коренюк за 69:69. Брендън Браун не трепна зад дъгата за 72:69. 0.5 секунди преди сирената Павлин Иванов увеличи преднината на самоковци с два успешни наказателни удара за 74:69 и това бе всичко.

СТАТИСТИКА ОТ КИЕВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани