9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Горях вътре повече, отколкото моите играчи

Васил Евтимов: Горях вътре повече, отколкото моите играчи

Искам да ценим топката, каза още бившият национал за официалния си треньорски дебют в НБЛ

Притеснявах се от първата част, лично аз горях вътре повече, отколкото моите играчи. Не очаквах да започнем по този начин в първата четвърт. Не е добре да дадеш на един отбор да ти вкара 36 точки за една част, след като е пътувал шест часа с автобус. Трябва да не започваме по този начин срещите, защото в края на тази получихме 100 точки. Позволихме на Рилски да вкара лесни кошове. Видя се, че под коша ни липсва нашият център, който все още не е пристигнал. Чакаме го да дойде всеки момент. Когато той дойде, ще изглеждаме по съвсем различен начин“, коментира пред MAX Sport 2 треньорът на Черноморец Васил Евтимов след първия си официален двубой в НБЛ.

Рилецо излезе първи в НБЛ

Не сме играли от пет седмици и това ни се отрази много. Не може само да тренираш. Аз не се притеснявам, гордея се с моите баскетболисти. Пред нас предстои един сезон. Надявам се още в понеделник на тренировката да покажем на всички в България, че ще бъдем готови да играем“, допълни бившият национал, чийто тим отстъпи на Рилецо с 86:100 у дома.

Преди двубоя казах на играчите си, че ако загубим топката 12 или по-малко пъти ще спечелим. Ние направихме цели 17 елементарни грешки, в които не ценихме топката. Искам да ценим топката. По време на предсезонната подготовка, когато имахме победи, нямахме повече от 10 или 11 грешки. Искам да си повярват и да знаят, че топката трябва да я ценят. Това е най-ценното нещо на паркета и те трябва да го оценят. Ще трябва да играем с по-малко грешки, ако искаме да имаме успехи в бъдеще“, завърши Васил Евтимов, чийто състав ще гостува на Балкан на 11 ноември.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани