7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаБалкан удари коравия Бешикташ, ще играе в плейофите на ФИБА Къп (видео)

Балкан удари коравия Бешикташ, ще играе в плейофите на ФИБА Къп (видео)

Момчетата на Йовица Арсич приключват турнира в Истанбул като втори в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се класира за плейофите на ФИБА Къп за втори път в историята си. Селекцията на Йовица Арсич подчини един от най-коравите турски тимове Бешикташ със 74:71 в последния си мач от група D на турнира, който се проведе в Истанбул.

И ОЩЕ: Ботевградчани финишират втори в своя поток, след като по-рано днес Сибиу победи Орадея със 78:70. Така шампионът на България от 2018/2019 приключва с баланс от 2-1.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов отново нямаше спиране и наниза 19 точки за Балкан. Тауан Ейджи се включи от пейката с 14 и 7 борби. Димитър Димитров се разписа с 13 точки. Сияни Чеймбърс се прибра в съблекалнята с 11, 5 борби и 5 асистенции.

Алперен Сенгун бе над всички за Бешикташ и оформи дабъл-дабъл – 28 точки и 11 борби. Джоел Бери остана с 11.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След като допусна изоставане от 12 точки в края на първия период, Балкан показа характер и не се предаде до последната секунда. Ботевградчани стигнаха до пълен обрат през последната четвърт, дело на Димитър Димитров, Тауан Ейджи и Сияни Чеймбърс. За него допринесе и Божидар Аврамов с ключова тройка и успешен наказателен удар, извел българският тим напред със 72:69 0.5 секунди преди сирената. Алперен Сенгун намали до 71:72 със забивка. Последва прекъсване за Балкан, след което Аврамов отново застана на фаул линията, където не трепна на два пъти и това бе всичко.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕШИКТАШ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани