18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориИталия отказа Грузия и се класира на световното (видео)

Италия отказа Грузия и се класира на световното (видео)

"Адзурите" помогнаха и на Испания да си проправи път до шампионата на планетата догодина

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия си гарантира място на световното първенство през 2023 г. Това се случи, след като селекцията на Джанмарко Поцеко надви Грузия с драматичното 85:84 при визитата си в Тбилиси в мач от група L на пресявките. „Адзурите“ спечелиха за шести път в своя поток, а освен това, помогнаха и на Испания да си проправи път до шампионата на планетата догодина.

НАЙ-ДОБРИ: Марко Спису и Амедео Теситори се разписаха с по 15 точки за Италия, като първият допълни сметката си с 6 борби и 8 асистенции. Пол Билига и Микеле Витали добавиха по 11.

Торнике Шенгелия бе най-резултатен за Грузия с 15 точки и 6 асистенции. Гиорги Шермадини го последва с 14 и 9 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Дуда Санадзе.

КЛЮЧЪТ: Марко Спису даде искрата на гостите с 9 точки в последната част, в която те направиха ключова серия от 8-0, извела ги до аванс от 4 точки минута преди края. Торнике Шенгелия и Микхел Беришвили намалиха до 84:85, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг, на 23 февруари Италия ще излезе срещу Украйна, докато Грузия ще гостува на Нидерландия.

СТАТИСТИКА ОТ ГРУЗИЯ – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани