14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСловения на шампионат на планетата за първи път от 2014 г. (видео)

Словения на шампионат на планетата за първи път от 2014 г. (видео)

"Драконите" биха Германия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения си проправи път до световното първенство за първи път от 2014 г. насам. Отборът на Александър Секулич надделя над Германия с 81:75 у дома в мач от група J на пресявките. „Драконите“ са с баланс от 7-3 и са трети в своя поток, от който напред продължават още Бундестима и Финландия.

НАЙ-ДОБРИ: Американецът със словенски паспорт Джордан Морган наниза 22 точки за победителите, които допълни с 13 борби. По 14 добавиха Жига Самар, Едо Мурич и Миха Лапорник, като първият направи и 12 асистенции.

Давид Крамър бе най-резултатен за Германия с 21 точки. С по 10 останаха Кристиян Сенгфелдър, Лукас Ванк и Лукас Мейснър, като последните двама грабнаха по 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Словенците използваха силните втора и трета четвърт в срещата, като в тези периоди те вкараха общо 45 точки срещу 24 за съперника. Финалният щурм на германците не успя да попречи на домакините да изпълнят целта си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 февруари 2023 г. Словения ще играе срещу Израел, докато Германия ще гостува на Финландия.

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – ГЕРМАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани