14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориИспания повали Словения в контрола (видео)

Испания повали Словения в контрола (видео)

Втори успех за "Ла Фурия" в подготовката преди световното

Испания постигна втора победа в подготовката си преди световното първенство. Отборът на Серджо Скариоло се наложи над Словения с 99:79 в контрола, играна в „Мартин Карпена Арена“, в Малага. Срещата е част от турнира, който е в чест на 100-годишнината от основаването на испанската федерация.

Санти Алдама се отчете с 18 точки, 6 борби и 7 асистенции за Испания. Хуан Ернангомес добави 17, като 12 от тях през първото полувреме. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Уили Ернангомес, който овладя и 5 борби.

Лука Дончич игра само 17 минути за Словения, в които се разписа със 17 точки, 6 борби и 5 асистенции. Клемен Препелич вкара 11. Майк Тоби, Грегор Хроват и Яка Блажич останаха с по 10 точки.

Проблемите за испанците се увеличиха с още един, след като Усман Гаруба получи контузия в глезена.

Словенците започнаха силно и поведоха с 11 точки за 19:8, но това не притесни европейския и световен шампион, който достигна до обрат още до почивката за 51:41, воден от Алберто Диас и братята Хуан и Уили Ернангомес. След паузата „Ла Фурия“ не изпусна инициативата и стигна до победата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани