Дирк Новицки: Мразех Спърс, но те бяха страхотни

Всеки иска да сравнява различни епохи, но това е невъзможно, казва още легендарният германец

319

Дирк Новицки, който ще стане част от Залата на славата в НБА, сподели спомените си от съперничеството между Далас и Сан Антонио. Това се случи по време на официалната пресконференция преди церемонията за Клас 2023, която ще се проведе утре сутрин.

„Няма да лъжа, мразех Спърс. Всяка година те бяха толкова добри, толкова дълго време. Те винаги ни побеждаваха, докато накрая не пробихме. Мисля, че беше през 2006 г. в плейофите. Поздравявам ги. Бяха страхотни, Тим Дънкан, Ману Джинобили, Тони Паркър… Но никога не съм бил голям фен на Спърс„, признава 45-годишният бивш баскетболист.

„Дойдох в НБА, за да помогна и мотивирам някои момчета по пътя си. Това ме прави невероятно горд. Беше трудно. Всеки иска да сравнява различни епохи, но това е невъзможно. Стиловете се променят. Сега играта е много по-различна, отколкото беше преди 20 години„, смята шампионът в НБА с Далас от 2011 г.

Предишна статияИспания повали Словения в контрола (видео)
Следваща статияТони Паркър: Последните две седмици бяха невероятни
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."