11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 16 г. не успяха на старта на европейското в Подгорица...

Националките до 16 г. не успяха на старта на европейското в Подгорица (видео)

Кадетките изпуснаха Швеция в първия си мач

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадетки стартира със загуба на европейското първенство, Дивизия Б, в Черна гора. Момичетата на Силвия Пеева не успяха срещу Швеция след 64:65 в мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Ванеса Кокалова се отчете с 14 точки за България. Албена Соколова бе много полезна и оформи дабъл-дабъл – 11 и 11 борби.

Лисен Курман бе най-добра за Швеция с 13 точки и 5 борби. Алва Хагерстрьом регистрира 12, 5 борби и 6 асистенции. Еба Джагре бе близо до двойните показатели – 10 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Шведките достигнаха до преднина от 5 точки след едно полувреме, фиксирайки 34:29 в своя полза. През третия период националките до 16 г. изравниха за 38:38 чрез Ванеса Кокалова, Албена Соколова и Силвана Долмова. Съперникът обаче не се забави и дръпна с 8 точки, с което продължи да държи лидерството за 51:47. През последната четвърт Гергана Бъчкова, Албена Соколова и Ванеса Кокалова изведоха тима ни до обрат за 60:56. Швеция не се отказа и чрез Лиса Курман измъкна успеха в края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: По-късно днес от 19.30 ч. кадетките ще имат за съперник домакина на европейското Черна гора.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – ШВЕЦИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани