10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориИспания остава без Рики Рубио (видео)

Испания остава без Рики Рубио (видео)

Гардът ще си вземе почивка от баскетбола

Испания ще трябва да се справя без една от звездите си Рики Рубио на световното първенство. Гардът обяви, че спира професионалната си дейност, за да се погрижи с психичното си здраве. Това става ясно от изявление, разпространено от испанската федерация.

188-сантиметровият баскетболист е част от селекцията на „Ла Фурия“ от 2008 г., когато дебютира на Олимпиадата в Пекин и достига до финал, където остава със сребро. С испанците има още две европейски титли, бронзови медали от Евробаскет 2013 и от турнира през 2017 г., трето място на Олимпиадата през 2016 г. в Рио де Жанейро, както и световната титла от 2019 г. Преди четири години бе избран и за MVP на шампионата на планетата.

Рики Рубио пропусна Евробаскет 2022, заради контузия.

На клубно ниво преминава през Ховентут и Барселона в родната Испания, както и през Минесота, Юта, Финикс и Кливланд в НБА. Носител на трофея в Евролигата от 2010 г. Има още злато от турнирите Еврокъп и Еврочалъндж. Шампион на Испания и 2-кратен носител на Купата на Краля. Най-добър играч на Стария континент през 2008 г. Изгряваща звезда в Евролигата през 2010 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани