4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Спечелихме с голямо сърце, Академик не е за подценяване

Небойша Видич: Спечелихме с голямо сърце, Академик не е за подценяване

Левски е фаворит, но ние играем добре срещу тях, заяви треньорът на Балкан

На сутрешната тренировка разказах на моите играчи една история – на тенис турнира Уимбълдън в мач на Виктор Троицки, вие го познавате, играе често в България, се играе пети сет, в който няма тайбрек, трябва да спечелиш сервиза на противника. Съдиите бяха срещу него, феновете не се държаха, така както трябва да се държат на тенис мач и той казва едно изречение – Сега ще играем до петък. Мачът беше в понеделник. Това, казах на моите момчета, че ако трябва ще играем до петък. Когато треньорите слушат моите изказвания, те знаят какво трябва да правят срещу нас. Затова реших да кажа нещо друго. Определено стрелбата от тройката е проблем за нашия отбор. Ако ме бяхте питали в началото на сезона кое ще бъде по-силно в играта ни, нямаше да ви кажа защитата. Как спечелихме този мач?! С голямо сърце, със сигурност. Академик не е за подценяване. Не смятам, че заслужаваха да завършат седми в първенството. Трудно да се играе срещу такива тела. Най-добрият им играч в тази серия бе Ники Николов. Много тежки мачове. Щастлив съм за моите момчета и за хората, които идват в залата. Все пак знам, че има и такива, които бяха дошли да ни освиркат, ако загубим. Сигурен съм, че те са малцинство„, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след победата над Академик Пловдив с 61:55.

Николай Грозев имаше бъбречна криза, не тренира сутринта. Снощи е почувствал болки и не исках да го вкарвам в игра. Специални поздравления за Митко Димитров, след станалото той дойде при мен и каза, че може да играе. Не си мислите, че той симулираше. Той наистина има голямо сърце“, добави специалистът, чийто тим се класира на полуфиналите в НБЛ.

Срещу Левски трябва да контролираме подкошието. Просто от началото трябва да започнем да вкарвам тройки, да използваме всички тези отворени шутове зад дъгата. С такива тройки можем да смажем противниците си, а Дерик Маркс и Крис Минков не успяха. Мисля, че срещу Левски ще бъдем по-добре в този елемент. Обикновено ние играем добре срещу тях. Мисля, че сега натискът е върху тях. В тази серия срещу нас те са фаворити. Ние имаме домакинско предимство навсякъде с нашите фенове. Те имат по-дълга пейка и по-широк състав. Контузените им доскоро играчи изглеждат все по-добре, особено Зейн Ноулс. Марио Литъл е страхотен баскетболист. Той е на ниво, което е доста по-високо от това в НБЛ, но мисля, че срещу тях ще играем добър баскетбол„, добави Небойша Видич.

Искам да кажа и още едно нещо. Не знам какъв е проблемът с нашия последен съперник. Искам да им пожелая успех. Не знам дали лично аз съм проблемът за тях или имат проблем с Балкан. Ако е лично с мен, можем лесно да се разберем. Не искам да слагам себе си над Балкан, защото никой не е над Балкан. Задаваха ни някакви странни въпроси относно гледане на тренировка на камерите в залата. Нещо, което аз не успях да разбера. Желая им успех в бъдеще“, завърши Небойша Видич.

Балкан е последният полуфиналист в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани