7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАИграчите от НБА недоволни от безредиците във Вашингтон (видео)

Играчите от НБА недоволни от безредиците във Вашингтон (видео)

Някои от тях смятат, че дори не е трябвало да играят през миналата нощ

Играчите от НБА не останаха безразлични към безредиците във Вашингтон, които се разразиха миналата нощ, след като привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия.

Първият, който изрази недоволството си от ситуацията бе легендата на Маями Дуейн Уейд, използвайки социалната мрежа Twitter. Преди срещите от най-силното първенство в света пък тимовете коленичеха на националния химн, което бе и в знак на протест срещу последното решение по случая Джейкъб Блейк, според което полицаят, обвинен за смъртта му, не е получил никакво наказание.

Баскетболистът на Бостън Джейлън Браун заяви, че животът отвъд океана е като в две различни Америки. В едната можеш да бъдеш убит, докато спиш, а в другата можеш спокойно да щурмуваш Капитолия.

Крилото на Клипърс Маркъс Морис изрази мнение, че тимовете не е трябвало да играят в този ден, тъй като някои неща са по-важни от баскетбола. Колегата му при “ножиците” Кауай Ленърд пък смята, че ако афроамериканци сторят това, което се случи във Вашингтон, те най-вероятно биха получи куршуми.

Дреймънд Грийн от Голдън Стейт е сигурен, че ситуацията в страната е малко вероятно да се промени скоро, тъй като националната гвардия е неактивна срещу терористични атаки. По-краен бе Кайл Лаури, който обяви Доналд Тръмп за “престъпник”, който трябва да бъде съден.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани