6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов: Този отбор има доста потенциал

Павлин Иванов: Този отбор има доста потенциал

Взехме си поуките, бе мнението на капитана на националния ни отбор

Това, което показа българският национален отбор, трябва да е минимумът. Радвам се, че показахме, че направихме грешка в Норвегия. Взехме си поуките и мисля, че от първата до последната минута показахме, че сме по-класния отбор“, каза капитанът на националния ни отбор Павлин Иванов след успеха над Норвегия с 91:69 в мач от третия етап на предквалификациите за Евробаскет 2025.

Срещу Австрия не трябва да играем спокойно, да отидем с идеята да победим, а не да пазим разлики и така нататък. Надявам се да отидем и пак така да започнем от първата до последната минута, да сме максимално концентрирани. Загубата на старта на квалификациите срещу Норвегия беше доста болезнена и важното е, че два мача поред играем добре и можем да правим още по-добре. По-младите играчи си имат самочувствие, а това е добре. Този отбор има доста потенциал, дали ще го покаже тази година или в следващите години, въпрос на време е. Наистина има много добри момчета и има доста баскетбол в тях“, допълни гардът, който се отчете с 12 точки и 6 асистенции в срещата.

Аз не искам да подценявам Норвегия, даже след първия мач си казах, че това е доста сериозен отбор. Може би от това, че те имаха мач са изморени и успяхме да ги натиснем от самото начало, се получи така, че да няма напрежение в края. Очаквам може би най-тежкия мач в групата срещу Австрия„, добави Павлин Иванов.

Лесно реших да премина в Сибиу. Знам за феновете на този тим, а още повече, че Йордан Минчев е там. Румънците имат доста добър треньор в момента е там, а помощник-треньорът е в националния отбор на Литва, така че мисля един нелош избор за мен. Новият трансфер не ми даде мотивация, аз имам мотивация за България, така че и предишния мач, и в този, и в следващия мач винаги ще съм мотивиран, затова съм дошъл, уверен е той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани