13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияНосител на Купата на България се отправя към Плевен (видео)

Носител на Купата на България се отправя към Плевен (видео)

Барет Бенсън вече е част от Спартак

Спартак Плевен взе в редиците си добре познат център. В отбора на Тодор Тодоров през новия сезон ще бъде и Барет Бенсън.

Роден е на 25 декември 1997 г. в Хинсдейл, щата Илинойс. Висок е 208 см. и тежи 109 кг. Играе на позиция 5. Завършва гимназията в родния си град, след което продължава в Северозападния университет, с който има три сезона при колежаните.

В последната си година в NCAA e част от Южен Илинойс, с който има средни показатели от 10.5 точки, 6 борби и 0.9 асистенции в общо 32 мача.

Професиалната му кариера стартира в Грузия с Динамо Тбилиси, а след това преминава в немския Падерборн. След това е част от косовския Голдън Или, където стартира 2021/2022.

През декември миналата година Барет Бенсън се присъедини към Рилски спортист, с който има Купа на България и сребро в НБЛ. За самоковци той записва средно по 7.6 точки и 6.1 борби в общо 34 мача във всички турнири.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани