10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Съжалявам, този мач беше абсолютно възможен за победа

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: Съжалявам, този мач беше абсолютно възможен за победа

Много лошо начало на третата част, бе мнението на селекционера на България

Много лошо начало на третата част, допуснахме разлика. До този момент водихме играта, но вече казах много пъти, че моментът, в който загубим организация в нападение, черногорците се нагодиха към нашата защита и ни направиха разлика от 10 точки. След това успяхме да изравним, но това ни костваше много усилия, накрая вече не успяхме, това е основното. Другите неща са детайли, трябва да гледам видео и да чета статистики. Съжалявам, този мач беше абсолютно възможен за победа, но въпреки всичко играем добър баскетбол в голяма част от срещите„, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Черна гора с 81:91. 

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Черна гора излъга България след силна трета част в Тбилиси (ВИДЕО)

„Мерки взимаме и ние, и черногорците, въпросът е какво се случва на паркета. Станимир Маринов нямаше как да играе повече в този мач. Тепърва ще разберем какво е неговото състояние“, добави наставникът, чийто тим отстъпи за трети пореден път на Евробаскет 2022. 

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Травма за Станимир Маринов в двубоя срещу Черна гора

„Дий Бост има качества, не мога да кажа какво се случва с него. Има желание да играе, водихме разговори, готов е и е мотивиран, но реализацията в игра от гледна точка на вкарването я няма. Да, прави много асистенции, създава стрелби за останалите, но липсва енергията, защитата, бързината и вкарването. Това е очевидно, всички го виждат. На този етап това е нашият чужденец, ние не можем да го заменим в момента, така че аз се надявам, че в последните два мача ще бъде този, който познаваме„, добави Росен Барчовски. 

От началото бяхме наясно, че Испания, Турция и Черна гора са най-силните съперници в групата, но ни чакат още два тежки мача. Вярвам, че е възможно да победим в тях. Малко не ни достига. Разбира се, най-вече в защита. В началото на третата част направихме грешки, изпускаме топката, не сме концентрирани. Пропуснахме отворени шутове и 3-4 минути без кош, това беше проблем“, бе мнението на националния селекционер. 
 

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани