22.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБарселона отказва компенсация на Юртел, ако подпише в Испания

Барселона отказва компенсация на Юртел, ако подпише в Испания

Каталунците тотално отписаха гарда

Драмата около Томас Юртел и ситуацията с бъдещето му продължава да бъде актуална на Стария континент. Според спортният директор на Барселона Алберт Солер, ако французинът реши да продължи кариерата си в друг испански тим, то той няма да получи компенсация от каталунците.

Когато бяхме информирани, че той преговаря с друг испански тим, решихме, че няма да се върне в отбора. Все пак, ние не го оставихме в Истанбул, като поехме всички негови разходи. Крайният срок, поставен от Евролигата за трансфери – 6 януари, налага бързо решение на ситуацията. Томас вече не е част от нашия отбор. Ние ще улесним заминаването му, но ако подпише с друг испански тим, няма да получи нищо от нас”, заяви Алберт Солер.

Въпреки че играчите на Барса искат Юртел да остане в състава, това е малко вероятно да се случи. Сериозен интерес към гарда има от Реал Мадрид и от Фенербахче. 

Без Томас Юртел Барселона спечели баскетболното „Ел Класико“ в Испания, след като подчини „Белия балет“ с 87:82 като гост. Никола Миротич наказа един от бившите си отбори и оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 10 борби.

Реал Мадрид с готов договор за Юртел

Барса и Юртел забъркаха скандал

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани