14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Загубихме физическата битка с ЦСКА

Димитър Ангелов: Загубихме физическата битка с ЦСКА

Със сигурност ще изглеждаме по друг начин в следващия мач, коментира наставникът на Левски

Определено загубихме физическата битка с ЦСКА, който излезе доста по-агресивен от нас. Ние опитахме да отговорим на темпото на домакините, но късата ни ротация и физическите качества на нашите състезатели не могат да отговорят на техния атлетизъм. Това е истината“, коментира наставникът на Левски Димитър Ангелов след загубата от ЦСКА със 77:94 на старта на плейофите в НБЛ. 

Алън Арнет се контузи още в първата част на мача срещу Шумен в края на редовния сезон. С изкълчен глезен е, опитахме се да го опазим в тайна и да не даваме предимство на ЦСКА. Той реално не е тренирал, само вчера опита стрелба за 10-15 минути. Нормално е да не е в състоянието, в което сме свикнали да го виждаме, но това е част от играта„, обясни треньорът на „сините“. 

Трябва да рискуваме нещо, при положение, че ЦСКА разполага с доминиращ играч под коша. Ние няма с какво да отговорим, трябва да предприемем някакъв риск и предпочетохме това. Не е проблемът това, а това че получихме много точки при стрелбата от средно разстояние. Няма как да играеш баскетбол, когато ти вкарват всеки път под коша. Ще анализираме, но изпуснахме няколко лесни кошове и свободни стрелби. Когато дадеш преднина на ЦСКА в неговата зала, е трудно да се играе“, допълни бившият национал. 

„Надявам се зала „Универсиада“ процентът ни от тройката да бъде по-добър. Със сигурност ще изглеждаме по друг начин. Убеден съм в това, защото имам доверие на моите играчи и мисля, че имаме голям шанс да се поздравим с успех“, каза още Димитър Ангелов. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани