14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАДиана Таураси стана първата с 10 000 точки в женската НБА (видео)

Диана Таураси стана първата с 10 000 точки в женската НБА (видео)

Гардът на Финикс се нареди до легендата Майкъл Джордан

Една от най-добрите баскетболистки отвъд океана Диана Таураси продължава да впечатлява в женската НБА. 183-сантиметровата състезателка стана първата в историята на WNBA, преминала границата от 10 000 точки.

Диана Таураси стори това при успеха на своя Финикс над Атланта Дрийм с 91:71 в среща, която се проведе във „Фудпринт сентър“. В този мач 5-кратната златна олимпийска медалистка със САЩ наниза 42 точки, което е личен рекорд за нея. Освен това, тя премина границата от 40 точки за първи път от 2010 г.

Диана Таураси стана и най-възрастната баскетболистка в женската НБА, прескочила 40-точковата бариера в един двубой. В момента MVP в най-силното първенство в света при дамите от 2009 г. е на 41 години. Така участничката в 10 издания на Мача на звездите отвъд океана се нареди до легендата Майкъл Джордан като единствените с 40 и повече точки в една среща в НБА и WNBA на 40 и повече години.

Вижте я сами: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани