12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДва отбора ще представят България в европейските квалификации Зx3 при 17-годишните

Два отбора ще представят България в европейските квалификации Зx3 при 17-годишните

Мачовете ще се проведат на 5 и 6 август в Солнок

България ще бъде представена от два отбора в квалификациите за FIBA 3×3 U17 Europe cup 2023 това лято. Мачовете ще се проведат на 5 и 6 август в Солнок (Унгария).

Националният ни тим за момчета е в състав Иван Димитров, Александър Жилев, Петър Ралчев и Кристиян Василев, а за момичета – Моника Борисова, Елена Драгоева, Деница Манолова и Ивана Славова. Старши-треньор и на двата отбора е Лъчезар Коцев.

При момчетата България попадна в група C заедно със Словения и Швеция, като мачовете с тях са на 5 август, съответно в 12:15 ч. и 18:15 ч. българско време.

В същия ден момичетата, които са в група B, стартират участието си в квалификациите с двубой срещу Нидерландия в 12.50 ч., а от 18:50 ч. започва и срещата им с Унгария.

Първите два отбора от всяка група продължават към Топ 8. Тези от тях, които спечелят четвъртфиналите си на 6 август, ще се класират за финалния турнир през есента. Останалите четири ще премерят сили помежду си, отново в директни елиминации, в спор за последната свободна квота.

Цялата програма можете да намерите тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани