14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАДжейсън Тейтъм счупи рекорда по резултатност в Мача на звездите в НБА...

Джейсън Тейтъм счупи рекорда по резултатност в Мача на звездите в НБА (видео)

Крилото вкара 55 точки за победата на Отбор Янис, който прекъсна доминацията на отборите, избирани от Леброн Джеймс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 72-рото издание на Мача на звездите в НБА се проведе в Солт Лейк Сити и събра някои от най-добрите отвъд океана. Този път в демонстративното събитие Отбор Янис се наложи над Отбор Леброн със 184:175. 

НАЙ-ДОБРО: Джейсън Тейтъм изнесе страхотно шоу и накара Янис Адетокунбо да изглежда като гений. Баскетболистът на Бостън в НБА навъртя за своя тим рекордните в Мача на звездите 55 точки, прекъсвайки надмощието на избраните от Леброн Джеймс тимове в него през последните години (б.а. – това бе първо поражение за Краля при 6-те му избора като капитан).

Крилото, който се превърна в първия избор на Адетокунбо в драфта на капитаните, провел се за първи път преди самата среща, подобри и още едно постижение – за най-много отбелязани точки в един период, след като вкара 27 точки в третата част. Джейсън Тейтъм бе 22/31 при стрелбата си от игра, включително 10/18 зад дъгата, като допълни статистиката си с 10 борби и 6 асистенции.

Донован Мичъл добави 40 точки на сметката на Отбор Янис, от които 8 тройки, плюс 10 асистенции. Победителят в конкурса по тройки Деймиън Лилард реализира 26, като бе автор на ключовата стрелба, която донесе на отбора му победата и оформи целевия резултат.

Джейлън Браун бе най-добър за Отбор Леброн с 35 точки, 14 борби и 5 асистенции. С 32 го последваха Джоел Ембийд и Кайри Ъргинг, като последният направи и 15 асистенции. Капитанът Леброн Джеймс остана с 13 точки, но напусна игра през второто полувреме с травма в ръката.

КЛЮЧЪТ: В първата част отборите си отбелязаха по 46 точки, фиксирайки равенство в края й. Във втория период Тийм Янис взе превес и излезе напред след 53:46. Същото той стори и в следващия, след като имаше предимство и в третата четвърт за 59:49, а общият резултат до този момент бе 158:141. Това означаваше, че за да спечели, съставът на Янис трябваше да достигне до 182 точки, което и стори.

Победителят в Мача на звездите получава награда от $500 000, която ще дари за благотворителна кауза. Отбор Леброн ще стори същото със своите $200 000.

И ОЩЕ: На почивката на демонстративното събитие НБА отдаде почит на първите трима реализатори в история на лигата. На специална церемония в залата бяха поканени Карл Малоун, Карим Абдул-Джабар и Леброн Джеймс, който наскоро подобри рекорда по резултатност в лигата и вече има общо 38 411 точки в кариерата си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият Мач на звездите в НБА ще се проведе на 18 февруари 2024 г. в Индианаполис.

СТАТИСТИКА ОТ ОТБОР ЯНИС – ОТБОР ЛЕБРОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани