7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКатегоричен Рилски не се затрудни с оредял Спартак (видео)

Категоричен Рилски не се затрудни с оредял Спартак (видео)

Самоковци отново излязоха първи в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се завърна в НБЛ с убедителна победа след няколко седмици пауза. В своята “Арена Самоков” тимът на Людмил Хаджисотиров не се затрудни срещу оределия състав на Спартак със 119:79 в първия мач от 5 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 22 точки и 5 асистенции за Рилски спортист. Алекс Симеонов добави 19 и 6 борби. Брендън Браун, Мирослав Васов и Николас Карвачо вкараха по 13 точки, като последният овладя и 11 борби. Отново по екип бе националът Деян Карамфилов, който изкара коронавирус, след като даде положителна проба по време на европейските квалификации в Сараево.

От ростера на Спартак отсъстваха Димитър Маринчешки и Венелин Христов, като първият все още не е възстановен, след като бе болен, докато вторият е контузен. В игра днес не се появи и Радослав Кочев. В тяхно отсъствие Любен Пасков наниза 26 точки плюс 6 борби. Николай Маринов се отчете с 14 и 8 асистенции. Тодор Тодоров остана с 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Плевенчани се държаха равностойно на съперника почти през цялата първа четвърт, но в края й чрез Брендън Браун и Павлин Иванов Рилецо поведе с 25:19. През втория период самоковци направиха серия от 12-0, за да дръпнат за първи път с двуцифрен аванс след 54:38. След паузата въпреки усилията на Любен Пасков и колегите му, Рилски не намали оборотите и направи преднината си 40 точки.

И ОЩЕ: Самоковци излязоха начело в класирането в НБЛ с баланс от 4-1, докато плевенчани са на дъното с 4 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 декември Рилски спортист ще гостува на Балкан, а ден по-късно Спартак Плевен ще приеме Левски Лукойл.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани