13.2 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАДжейсън Тейтъм с приза MVP в Мача на звездите в НБА, носещ...

Джейсън Тейтъм с приза MVP в Мача на звездите в НБА, носещ името на един от идолите му (видео)

Крилото подобри рекорд на Антъни Дейвис и изведе Отбор Янис до победата

Миналата нощ се оказа паметна за баскетболиста на Бостън Джейсън Тейтъм. 24-годишното крило изведе Отбор Янис до победата в тазгодишното издание на Мача на звездите в НБА след 184:175 в дуела с Тийм Леброн, който се проведе в Солт Лейк Сити.

Бившият възпитаник на университета Дюк подобри рекорда по резултатност в Мача на звездите отвъд океана, който принадлежеше на Антъни Дейвис – 52 точки. Джейсън Тейтъм наниза 55 точки и заслужи приза за MVP, който е негов първи в кариерата. Наградата носи името на легендата Коби Брайънт, който си отиде от този свят през 2020 г. и който е един от идолите на родения в Сейнт Луис, щата Мисури играч.

Джейсън Тейтъм бе 22/31 при стрелбата си от игра в Мача на звездите в НБА, включително 10/18 зад дъгата. В актива си той остави още 10 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 35 минути на паркета като титуляр. 

„Това е върховно. Спомняш си за всички легенди и велики баскетболисти, които са дали всичко от себе си на тази игра. Честно казано смятам, че рекордите са създадени, за да бъдат подобрявани. Ще държа този, колкото мога повече. Сигурен съм обаче, че някой ще се появи в следващите няколко години и ще се опита да го подобри“, сподели Джейсън Тейтъм.

Джейсън Тейтъм счупи рекорда по резултатност в Мача на звездите в НБА (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани