14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориГърция залага на Василис Спанулис за селекционер

Гърция залага на Василис Спанулис за селекционер

Наставникът на Перистери ще води тима от южната ни съседка в следващите две години

Гърция вече има нов селекционер. От федерацията в южната ни съседка потвърдиха назначението на Василис Спанулис, който ще води представителния тим на страната си в следващите две години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Eurohoops.net (@eurohoops_official)

Една от легендарните фигури в историята на гръцкия баскетбол получава кредит на доверие след само един сезон като наставник. Предизвикателствата пред Василис Спанулис и Гърция са участие в олимпийска квалификация, която ще се проведе догодина, както и в пресявките за Евробаскет 2025.

От лятото на 2022 г. Василис Спанулис е начело на Перистери, с който през последната година печели бронз в елита на южната ни съседка. Тимът, воден от Василис Спанулис, е част и от Шампионската лига през 2022/2023, където достига до квалификации за Топ 16.

Василис Спанулис е бивш национален състезател на Гърция. С тима от южната ни съседка той има сребро от световното в Япония през 2006 г., както и злато и бронз от европейските първенства в Сърбия и Черна гора през 2005 г. и в Полша през 2009 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани