20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаГлоби за Реал и Партизан за 100 000 евро след боя в...

Глоби за Реал и Партизан за 100 000 евро след боя в Мадрид

Гершон Ябуселе е със спрени права за пет мача

Eвролигата обяви наказанията след масовия бой, който се спретнаха Реал и Партизан в Мадрид в края на втория мач от 1/4-финалната плейофна серия. От най-силната клубна надпревара на Стария континент са наложили глоби от по 50 000 евро на двата отбора. 

Освен това, баскетболистът на „Белия балет“ Гершон Ябуселе е със спрени права за пет мача. Французинът си навлече гнева на почитателите на играта, след като хвана за врата Данте Екзъм и го хвърли на терена по време на мелето. Впоследствие крилото поднесе своите извинения за поведението си по-рано днес.

Две срещи ще пропусне капитанът на Партизан Кевин Пънтър. Наказание от по 1 мач ще изтърпят Габриел Дек (Реал Мадрид) и Матиас Лесор (Партизан).

От Евролигата посочват, че наказанията не подлежат на обжалване, заради естеството на извънредната процедура.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Данте Екзъм получи травма в крака миналата седмица, след като бе хвърлен на паркета от Гершон Ябуселе по време на мелето в Мадрид, което двата отбора си спретнаха в края на втория двубой от серията. След него последният бе наказан за пет срещи. […]

  2. […] В последните дни голяма част от европейската баскетболна общност си задава въпроса защо играчите на Реал Мадрид Серхио Люл и Джанан Муса не бяха наказани след сбиването в мач №2 от 1/4-финалите срещу Партизан. Това обаче се случи с Гершон Ябуселе, Кевин Пънтър, Габриел Дек и Матиас Лесор. Освен това, двата клуба бяха глобени с по 50 000 евро. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани