12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков в Топ 5 на играчите в Евролигата през този сезон (видео)

Везенков в Топ 5 на играчите в Евролигата през този сезон (видео)

Българинът е четвърти в класация на HoopsHype

Александър Везенков определено е във вихъра си в Евролигата през този сезон. Силното представяне на 206-сантиметровото крило с екипа на Олимпиакос по терените на Стария континент го извежда до място в Топ 5 на най-добрите в турнира на богатите от началото на 2021/2022. 

Според класация на HoopsHype, българинът заема четвърто място в подреждането сред звездите от Евролигата. В 14-те изиграни мача на гръцкия гранд в най-силната клубна надпревара на Стария континент до момента Александър Везенков записва средно по 12.2 точки, 5.4 борби и 1.4 асистенции при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 60%, 36.7% зад дъгата и 84.4% от линията за изпълнение на наказателни удари. 

Преди Александър Везенков в подреждането са Никола Миротич (Барселона), Еди Таварес (Реал Мадрид) и Ян Весели (Фенербахче). След нашето момче се нареждат Лоренцо Браун, Ели Окобо, Скоти Уилбекин и Уил Клайбърн.

Олимпиакос има в актива си 9 победи и 5 загуби, което го поставя на четвърта позиция във временното класиране на Евролигата. По-късно днес от 21.30 ч. в Пирея Александър Везенков и колегите му ще излязат срещу Байерн Мюнхен в среща от 15 кръг в надпреварата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани