18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияГеорги Младенов: Дяволът не е толкова черен

Георги Младенов: Дяволът не е толкова черен

От нас зависи дали ще можем да влезем в такъв ритъм, че да заприличаме на отбор, коментира наставникът на Миньор 2015

„Добре се справихме през първото полувреме вчера. Във второто влязохме на добро ниво горе-долу, но още не сме се сработили. Пропускаме някои неща в нападение, докато в защита забравяме това, което сме гледали. Нека не звучи като извинение, но това е един отбор, който трябва да се изгради, изисква много търпение и време. Смятам, че мач след мач ще играем по-добре, независимо, че този го загубихме с над 30 точки. Не заслужавахме да паднем с толкова, но в крайна сметка животът е това, което се случва, а не това, което ние си мислим. Продължаваме напред, предстоят ни две тежки гостувания на ЦСКА и Черноморец. Дяволът не е толкова черен, от нас зависи дали ще можем да влезем в такъв ритъм, че да заприличаме на отбор и да играем баскетбол по начина, по който искаме. Можем да го направим, но заради липсата на опит се получават тези неща„, коментира треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов след загубата от 57:92 при визитата си в Плевен в мач от 2 кръг в НБЛ.

„Спартак е много подготвен отбор, има добра селекция, при нас най-възрастният играч е на 27 години. Това не е извинение, повечето ни баскетболисти са млади и за първи път играят в елита. Имаме двама чужденци, които до този момент не са играли професионално – Езекил Ричардс и Никола Ивкович. Двамата идват от колежите. Надявам се времето да е в наша полза, тъй като работим много добре, но по време на мачовете се дъним. Битката е едно, но с битка не се получават нещата, трябва да вкараме малко баскетболен разум, защото не сме го намерили. За първи път ми се случва да съм част от двубой, който да се играе в рамките на два дни, но и това се случва. Спартак не е виновен, никого не мога да обвинявам за това нещо. Да, почивката между двете полувремена продължи по-дълго, но такъв е животът„, добави специалистът.

„Камен Каменов е контузен, имаме опция за още играчи, но това ще го избистрим. Смятам, че до края на седмицата той ще бъде готов за игра, има някакво възпаление на петата, която е набита от срещите при юношите. Това е много неприятна контузия, все пак до една седмица ще бъде готов“, уточни той.

Лошо е, че дебютантът в лигата стартира с четири поредни гостувания, играем с отбори, които са по-високо в йерархията. От една страна, това е лошо, понеже можем да натрупаме четири поредни загуби, а може и да се подготвим за мачовете след това. Не играем срещу по-слаби тимове от нас, но можем да направим нещо, което искаме. Аз не желая да сме боксовата круша. Двубоят ни срещу Рилски спортист не предвещаваше подобно нещо, тъй като падахме с точка в малко преди края на първата част, а след това стана армагедон, както се получи и срещу Спартак. Предполагам, че това са грешките на младостта и изграждането. Когато нещо се прави, винаги има и грешки. Те идват от треньорския щаб, аз не мога да обвинявам играчите, те дават максимума от себе си, но още не са готови“, каза още Георги Младенов.

„Езекил Ричардс може още, притеснен е. Пристига за първи път от САЩ, има потенциал, от него зависи как ще го покаже. В крайна сметка в моментите, в които виждаме, че не се получават нещата, ще прибегнем до смяна на баскеболисти. С Любомир Минчев и Росен Барчовски сме от едно поколение. Играли сме заедно, просто всеки се бори да покаже какво може за това неговият отбор да успее. Не виждам нещо страшно в това, понякога трябва и уважение между тези хора. Ние сме играли дълги години заедно, спали сме в една стая. Любомир Минчев знае за какво говоря“, завърши Георги Младенов.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани