12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Не ми се беше случвало да съм треньор в среща,...

Любо Минчев: Не ми се беше случвало да съм треньор в среща, която се играе в два дни

Далече сме още от това да бъдем сработени, каза още треньорът на Спартак

Видях остатъка от този мач така, както и през първото полувреме, което се изигра в неделя. Мачът бе изпълнен с много контакт, имаше много агресивна защита от страна на Миньор. Аз се радвам, че гостите играха по този начин и показаха различно лице от първия си мач срещу Рилски спортист. Накараха ни да играем по един начин, в който обикновено играхме както срещу Бристъл Флайърс преди дни. От тази страна съм доволен, през второто полувреме се представихме по-добре в нападение, взимане на решения и най-вече като реализиране на стрелби от далечна разстояние„, заяви треньорът на Спартак Плевен Любо Минчев след успеха над перничани с 92:57 в среща от НБЛ.

Не ми се беше случвало да съм треньор в среща, която да се изиграе в рамките на два дни. Случвало ми се е като играч на Купата на България в Севлиево преди много години, когато един от моите съотборници счупи таблото на два пъти и турнирът се доигра месец по-късно“, добави наставникът на плевенчани, които вече са с баланс от 2-0.

Джулиън Люис започна да тренира постепенно в началото на миналата седмица, за да издържа по време на тренировъчния процес и двубоите. При него има много голямо желание, аз наистина го харесвам, играе с много енергия и скорост. Мисля, че това се видя в доиграването, вчера направи някои грешки в самото начало, този път беше доста по-добре. Казах му някои неща, за да се успокои и да играе по-нормално„, каза още Любо Минчев.

Станимир Маринов и Константин Тошков имат здравословни проблеми. Двамата ме изненадаха в двата поредни дни, имат проблеми с кръста. Неслучайно исках да имам повече играчи, защото когато се получи това, то се отразява и на тренировъчния процес. Неприятно е това нещо, което се случва, но важното е, че имаме по-голяма ротация. Не мога да кажа колко време ще отсъстват и дали ще са на линия за следващата среща. Тошков вече започна лечение, ще видим каква е ситуацията със Станимир. Далече сме още от това да бъдем сработени. Налага се баскетболисти да играят на различни позиции. Това не става за няколко тренировки или повече седмици. Трябва да се нагласяме„, допълни той.

„Не мога да кажа какво да очаквам от Черноморец. Гледах малко отбора в квалификациите на ФИБА Къп. Тепърва предстои разузнаване, очакванията са да играем добре. Това ми се иска, както и да подобряваме нашата игра, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани