12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияГеорги Боянов: И невъзможните неща са възможни

Георги Боянов: И невъзможните неща са възможни

Образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка, сподели националът

Националът на България Георги Боянов благодари от свое име и от името на съотборниците си за наградата за Отбор на месец февруари. „Лъвовете“ получиха приза по-рано днес след победата над световния шампион Германия с 67:62 в европейска квалификация, която се проведе в края на миналия месец.

„Наистина това е голяма чест за нас и сме благодарни. Надявам се, че сме успели да зарадваме цяла България. Дано това да помогне за още по-голяма мотивация и себераздаване. Благодаря отново и на феновете в Ботевград. Това, че постигнахме победа над действащия световен шампион, показа, че и невъзможните неща са възможни„, сподели крилото на официална пресконференция.

„Аз съм учил и играл в САЩ. Видял съм може би най-хубавата част от това да бъдеш атлет в САЩ и да вземеш най-доброто образование в световен мащаб, но аз си знаех, че ще се върна някой ден. Обичам си страната и може би това е основната причина да се върна в България. Когато държавата помага да има силна мъжка и женска част за всеки спорт, това ще накара и самите родители да инвестират в своите деца да се занимават със спорт. Образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка, защото мисля, че това е внедрено толкова много в България„, добави Георги Боянов.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани