15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияФилип Виденов: На целия спорт ни е нужно някакво решение от страна...

Филип Виденов: На целия спорт ни е нужно някакво решение от страна на държавата

Надявам се да продължим да играем по същия начин, както срещу Германия, допълни изпълнителният директор на БФБ

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов се надява националният отбор да продължи да играе по начина, по който го направи срещу Германия. Освен това, той сподели, че спортът се нуждае от действия на страна на държавата.

„Надявам се да продължим да играем по същия начин, както срещу Германия. Без значение дали ще побеждаваме или не, начинът, по който изглеждахме, беше точно такъв, какъвто бих искал да виждам българския отбор да играе. Живот и здраве, дано и второто пожелание да се сбъдне. Преди няколко месеца имахме доста сериозни разговори с ФИБА. Има една програма ФИБА Плюс, която ще помогне за структуриране на федерацията по по-правилен начин. Много е сложно в момента понеже спортът не е на преден план в плановете на държавата, въпреки че министерството много ни помага. В последните две години доста добре се разбираме с тях, но не е достатъчно. На целия спорт ни е нужно някакво решение от страна на държавата, заяви Филип Виденов по време на награждаването на представителния ни тим за Отбор на месец февруари в анкетата на Пресклуб България.

С общината не съм водил разговори. Досега беше неразбория голяма и там. Що се отнася до зала „Универсиада“, в момента там тече ремонт. Имаме разговори, че ще се ползва за баскетбол. Обсъждахме проекта, който имат – чисто детайлно как да се построи залата, така че да отговоря на изискванията на ФИБА. Имаме големи надежди, че там всичко ще бъде наред, но не съм сигурен кога ще стане готова„, обясни още бившият национал.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани