20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаФенербахче падна в Белград след продължение, но получи помощ от Пирея (видео)

Фенербахче падна в Белград след продължение, но получи помощ от Пирея (видео)

Турският гранд загуби последния си мач от редовния сезон в Евролигата, но продължава в плейофите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче официално се присъедини към отборите, които ще участват в плейофите на Евролигата. В последния си мач от редовния сезон в турнира на богатите селекцията на Димитрис Итудис отстъпи на Цървена Звезда с 89:91 като гост в драма с продължение в Белград. Турският гранд е седми с баланс от 19-15, докато сърбите финишират на 10-та позиция със 17-17.

И ОЩЕ: Въпреки поражението, „фенерите“ си проправиха път напред след успеха на Олимпиакос на Александър Везенков над Баскония с 86:78 в Пирея.

НАЙ-ДОБРИ: Джонатан Мотли бе над всички за Фенербахче с 27 точки и 8 борби. Найджъл Хейс-Дейвис добави 19 и 8 борби. Тайлър Дорси завърши с 12 точки.

Факундо Кампацо наниза 24 точки за победителите. Огнен Добрич вкара 22. Лука Вилдоса остана със 17 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: 26 секунди преди края на редовното време Фенербахче излезе напред със 79:77 след кош на Джонатан Мотли. Домакините обаче не бяха готови да се предадат и чрез Факундо Кампацо стигнаха до продължение. В допълнителните 5 минути надлъгването продължи преди Филип Петрушев да вкара за 85:82, а секунди по-късно Мотли намали до 84:85. 6 точки на Кампацо сложиха края на сезона за Цървена Звезда в Евролигата с победа.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани