10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияВасил Христов: Всички момчета се бориха много

Васил Христов: Всички момчета се бориха много

Не се отказахме и продължихме да гоним този стил на игра, който искаме да виждаме, заяви треньорът на Балкан

Всички момчета се бориха много на паркета. Раздаваха се дори в моментите, в които Рилски успяваше да ни надиграва и да ни поставя в затруднени ситуации. Не се отказахме и продължихме да гоним този стил на игра, който искаме да виждаме. Поздравления за това нещо, през второто полувреме стегнахме доста повече действията в нашата защита, тъй като имахме нужда да редуцираме малко точките на Рилски, защото доста често допускахме да ни да ни надиграват през първото полувреме„, заяви треньорът на Балкан Васил Христов след успеха над самоковци с 86:79 в мач от 27 кръг в НБЛ.

„Винаги се стремиш да принудиш другия отбор да направи грешка, ако можеш. Кредит и за играчите на паркета, че успяваха да бъдат по-твърди при всеки един заслон и да се борят. За това говорим треньорите – да има повече агресия и да не се дава нищо лесно. Общо-взето другият тим да си го заслужи. През второто полувреме, особено в последната част, смятам, че се представихме много добре в дефанзивен план и това ни донесе победата“, добави наставникът на „зелените“, които са с баланс от 17-10 в родния елит.

Йордан Минчев е един от нашите лидери. В предишния мач говорихме за Николай Грозев, днес за Минчев. Силата на отбора е, когато различни хора се появяват. Няма как в една среща едни и същи хора да носят всички точки, тъй като отборите ни разучават, както и ние тях. Елиминират се някои силни и слаби страни, днес Минчев бе добре разположен в нападение на старта на двубоя и направи това, за което е в игра. Ние това очакваме от него“, каза още Васил Христов.

„Когато ти липсва ръст или някакъв свръх атлетизъм, тогава трябва да компенсираш с нещо друго. Едно от нещата е желание, ние имаме играчи, които са мобилни и могат да се движат отлично. Трябва да го използваме“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани