11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаФенербахче навъртя 24 тройки срещу Валенсия (видео)

Фенербахче навъртя 24 тройки срещу Валенсия (видео)

Турският гранд постави рекорд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче регистрира трети пореден успех в Евролигата. Тимът на Шарунас Ясикевичус надигра Валенсия със 118:88 у дома в мач от 29 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Турският гранд е с баланс от 18-11 и се намира на шеста позиция в класирането, докато испанският състав има 13 победи и 16 загуби на 11-тото място.

НАЙ-ДОБРИ: Тайлър Дорси се отчете с 28 точки за Фенербахче, като бе 8/9 от далечна дистанция. Найджъл Хейс-Дейвис добави 21. Скоти Уилбекин вкара 20 точки.

Брандън Дейвис бе най-резултатен за Валенсия с 18 точки и 5 борби. С по 12 останаха Джаред Харпър и Джъстин Андерсън.

КЛЮЧЪТ: „Фенерите“ подобриха рекорда в Евролигата по отбелязани тройки в един мач – 24 от 38 опита (63.2%). Така селекцията на Шарунас Ясикевичус прати в историята предишното най-добро постижение, принадлежащо на Анадолу Ефес – 22 далечни снаряда срещу Макаби Тел Авив при успеха му със 109:77 на 24 февруари 2022 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 март Фенербахче ще има домакинство на Барселона, докато същия ден Валенсия ще играе срещу Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани