11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБалкан прати Рилски на губещата страна за първи път от повече четири...

Балкан прати Рилски на губещата страна за първи път от повече четири месеца в НБЛ (видео)

Димитър Димитров и Йордан Минчев комбинираха 45 точки за "зелените"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията от 15 поредни победи на Рилски спортист в НБЛ бе спряна. Това се случи, след като Балкан надви самоковци с 86:79 в едно от дербитата на 27 кръг в родния елит. Двубоят се проведе в „Арена Ботевград“.

И ОЩЕ: Ботевградчани имат в актива си 17 успеха и 10 поражения на четвъртото място в класирането на мъжкия шампионат. Селекцията на Любомир Киров пък е с баланс от 21-6 и се намира на първа позиция, но има и мач повече от Черноморец.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров даде тон на Балкан с 26 точки и 5 борби. Йордан Минчев добави 19. Сюприйм Ханна вкара 12 точки плюс 5 борби и 6 асистенции. Ерик Адамс финишира с 11.

Майкълин Скот и Алекс Симеонов бяха най-резултатни за Рилски спортист с по 17 точки, като първият направи и 10 асистенции за дабъл-дабъл. Алън Арнет остана с 10 и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Въпреки силното начало на Йордан Минчев и 12-те му точки в първата част, Рилски излезе напред с 26:23 в края й, благодарение на Джон Флорвиъс, Джоузеф Лоусън и Деян Карамфилов. През втория период домакините се бориха и чрез Ерик Адамс, Сюприйм Ханна и Йордан Минчев обърнаха до 31:30. Самоковци отвърнаха чрез Алън Арнет, Майкълин Скот и Деян Карамфилов за 44:37 в своя полза. „Зелените“ обаче отново свалиха пасива си до 1 точка за 45:46 чрез Димитър Димитров и Майки Диксън.

След паузата шампионите не се забавиха и дръпнаха с 6 точки след успешни акции на Йордан Минчев, Николай Грозев и Димитър Димитров за 59:53 в своя полза. Гостите обаче се върнаха и чрез Алекс Симеонов, Алън Арнет и Джоузеф Лоусън за лидерството от 68:65. В последните 10 минути ботевградчани направиха серия от 14-4, дело на Димитър Димитров, Сюприйм Ханна, Ерик Адамс и Илиян Пищиков, за да излязат напред със 79:72. 7 безответни точки на Алекс Симеонов, Мирослав Васов и Майкълин Скот поставиха равенство на таблото за 79:79. 7 поредни точки на Йордан Минчев, Димитър Димитров, Сюприйм Ханна и Георги Герганов гарантираха успеха на Балкан с крайното 86:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 април Балкан ще бъде гост на ЦСКА, докато ден по-късно Рилски спортист ще има дуел срещу Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани