12.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Искам да посветя тази Купа на баща ми и на...

Васил Евтимов: Искам да посветя тази Купа на баща ми и на брат ми

Един ден като се върна в залата, с бастуна, искам хората да си спомнят, че съм направил нещо за този град, призна треньорът на новия носител на Купата на България - Черноморец

„Искам да посветя тази Купа на баща ми и на брат ми. Баща ми дойде от 2500 км. само за да ме видим. Той едва ходи, но дойде да ме подкрепи, аз съм им страшно благодарен, че бяха тук. Вие видяхте накрая колко се радвах. Наистина това е моят първи трофей като треньор. Вчера казах, че един ден като се върна в залата, с бастуна, искам хората да си спомнят, че съм направил нещо за този град. Много се радвам за хората в Бургас, защото разберете 49 години суша е страшно дълго. Миналата година пренаписахме историята, като играхме финал в първенството. Сега печелим и Купата. Надявам се да има още много такива моменти и да продължаваме да работим, защото най-важната част от сезона предстои тепърва„, заяви щастливият треньор на новия носител на Купата на България Черноморец – Васил Евтимов.

Физическото състояние на моите играчи днес ме изненада. Аз очаквах днес те да бъдат мъртви, но по-измореният отбор за мен беше Спартак. Те нямаха никакви сили, нямаха енергия. Това бе един от най-големите козове в целия мач. Бяхме по-агресивни. Имахме по-атлетични играчи. Играхме на по-висока скорост и резултатът бе в наша полза“, добави наставникът на бургазлии, които вдигнаха трофея след разгром над съперника с 86:62 в своята „Арена Бургас“.

„Този турнир е тридневен. В плейофите битката е в продължение на месец и там ще бъде важно кой отбор е най-здравият. Ние също играхме без нашия капитан Христо Захариев. Представете си как един Черноморец ще изглежда с него на терена. Аз смятам, че ще изглеждаме още по-добре“, смята бившият център.

Казах на Алекс Уандие, че има уникални качества като баскетболист в атака. За да стане играч на по-високо ниво, той трябва да играе по-концентрирано. Вчера една от причините да му се скарам беше, че той не беше готов да играе. Вие видяхте второто полувреме един различен играч. Второто полувреме игра уникално и най-вече се радвам, че в последните две седмици той започва да играе в защита. Има качества, но ще стане още по-добър, когато започне да играе в отбрана. Днес натискаше топката, стараеше се, гледаше ме в очите, когато му обяснявах нещо, винаги ме питаше повторно, защото му се иска. Това може само да ме радва, защото момчето вярва в мен, толкова колкото аз вярвам в него„, добави Васил Евтимов.

Предупредих Травис, че ако иска да играе на по-високо ниво, той трябва да играе с една идея по-спокойно. Да не се влияе да кажем от отсъжданията на съдиите, да не се влияе от това, че някой път негов съотборник няма да хване топката, когато му подава. Казах му, че това е част от играта. Ти трябва да си достатъчно силен в главата, за да може тези неща да ги преодолееш. Аз мисля, че той показва едно огромно израстване в последния месец. Имаше един спад в продължение на месец, след като Тони Троша замина. Беше му трудно да възприеме това, че Тони не беше в отбора. След това имахме разговори помежду си. Казах му, че съм го взел да играе пойнт гард, рискувах, за миг не съжалявам, но няма да го сменя с никой, защото вярвам в него“, призна той.

„Искам моите играчи да се подобряват и да играят на по-добро ниво. Това е моята цел. Когато гледам телевизия и видя европейски мач, искам да кажа – това е играч, който е играл за мен. Да се гордея един ден, когато ги гледам“, сподели треньорът на вицешампионите.

„Много ме радва това, че отново видяхме публиката в Бургас. Бях го позабравил чувството от миналата година. Днес си го припомних. Според мен, в тази зала стават чудеса. Страшно сме им благодарни. Благодарни сме на г-н Димитър Николов, на нашия собственик Ивайло Славов, на президента Васил Стоянов, на цялото ръководство и на всичките фенове, които идват в „Бойчо Брънзов“ и ни подкрепят. Обещах вчера, че ще си оставим сърцата на терена. Мисля, че го направихме. Искам само да се гордеят с този отбор, защото както се казва – Небето няма граници. Най-важната част от сезона тепърва предстои„, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани