18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориБългария преодоля съпротивата на Румъния за четвърта победа в евроквалификациите (видео)

България преодоля съпротивата на Румъния за четвърта победа в евроквалификациите (видео)

Ключова тройка на Павлин Иванов плюс силен дебют на Симеон Лепичев и Коди Милър-Макинтайър и Питещ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България записа четвърта победа в предварителните квалификации за Евробаскет 2025. В Питещ отборът на Росен Барчовски надви Румъния с 62:61 като гост в мач от група F на пресявките. „Лъвовете“ вече са с баланс от 4-1 и са втори, докато отборът от северната ни съседка е трети с 1 успех и 4 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов финишира с 14 точки за България. При дебюта си за мъжкия ни тим Симеон Лепичев добави 13. Йордан Минчев и Коди Милър-Макинтайър се отчетоха с по 11 точки, като последният направи и 12 асистенции за дабъл-дабъл в първия си мач за нашия състав. Чавдар Костов грабна 9 борби.

Роланд Торок бе най-добър за Румъния с 12 точки. Богдан Николеску остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: Националите бяха по-съсредоточени в началото и чрез Коди Милър-Макинтайър, Павлин Иванов и Лъчезар Димитров излязоха напред с 16:12 след 10 минути игра. През втория период домакините се доближиха на 4 точки след кош на Роланд Торок. Българите отвърнаха със серия от 7-2, дело на Йордан Минчев и Симеон Лепичев, за 27:18. Роланд Торок и Рареш Ута обаче намалиха пасива на румънците за 25:27. Последваха 4 поредни точки, дошли от Симеон Лепичев и Коди Милър-Макинтайър, които оформиха 31:25 в полза на представителния ни тим на голямата почивка. 

След паузата селекцията от северната ни съседка стигна до равенство за 37:37 след две поредни тройки на Михай Мачука и Богдан Николеску. От другата страна Лъчезар Димитров и Йордан Минчев все пак дадоха глътка въздух на България за 41:37, но Богдан Николеску и Алесандру Олах изведоха Румъния напред за 42:41. “Лъвовете” все пак фиксираха равенство за 44:44 чрез Йордан Минчев и Симеон Лепичев. През последната четвърт 8 бързи точки на Симеон Лепичев и Димитър Димитров изведоха “трикольорите” напред с 52:44. Румъния не се отказа и сведе пасива си до 1 точка след успешни акции на Крис Ричард и Лукаш Тохатан. Нашите отвърнаха с ключова защита на Коди Милър-Макинтайър, борба в нападение на Лъчезар Димитров и тройка на Павлин Иванов за 62:58 51.9 секунди преди края. Тудор Фометеску не сбърка зад дъгата и това бе всичко.  

И ОЩЕ: Португалия се наложи над Кипър със 75:66 в другия мач от групата днес.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 февруари (неделя) от 18.00 ч. в “Арена Ботевград” България ще приеме Португалия. В същия ден Румъния ще бъде домакин на Кипър. 

СТАТИСТИКА ОТ РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани