12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия потопи Сърбия в сълзи след 16 тройки (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия потопи Сърбия в сълзи след 16 тройки (ВИДЕО)

За първи път от 15 години отборът от западната ни съседка извън Топ 8 на Стария континент

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия даде заявка, че ще се бори за призовите места на Евробаскет 2022. В Берлин тимът на Джанмарко Поцеко спечели срещу един от претендентите за златото на Стария континент Сърбия с 94:86 в първия си мач от елиминациите. И този двубой не мина без българско присъствие, след като Мартин Хорозов бе сред тримата рефери.

И ОЩЕ: За първи път от 2007 г. сърбите остават извън най-добрите 8 в Европа. В добавка, това бе първо поражение за селекцията на Светислав Пешич в този турнир след 5 поредни победи.

НАЙ-ДОБРИ: Марко Спису завърши с 22 точки за Сърбия, като бе автор на 6 от общо 16-те тройки на своя отбор в срещата. Николо Мели добави 21 и 6 борби. Симоне Фонтекио се отчете с 19 точки и 5 борби. Акиле Полонара реализира 16 точки и 8 борби.

Никола Йокич бе над всички за Сърбия и оформи дабъл-дабъл – 32 точки и 14 борби. Василие Мицич се разписа с 16 и 8 асистенции. Никола Калинич остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Изгонването на треньора на „адзурите“ Джанмарко Поцеко след второто му техническо в срещата даде импулс на състава му. Специалистът напусна паркета, след като целуна всеки един от играчите си. Италианците, които заличиха пасив от 14 точки, се стегнаха и стигнаха до пълен обрат след серия от 25-7, с което излязоха напред с 82:70. След това Сърбия просто не намери правилния отговор на играта на съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на европейското Италия ще спори с Франция. Срещата от следващата фаза на турнира между двете селекции ще бъде на 14 септември (сряда) от 18.15 ч.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани